Hælreparationer er generelt ret enkle; køb reservedele med instruktioner, lim delene sammen intuitivt eller tag dine sko med til en reparationsbutik for at sikre, at de er korrekt afbalancerede. Du kan få et par ekstra kilometer ud af dit yndlingspar hæle med enhver metode. Når du skal reparere en høj hæl, skal du undgå at gå eller stå i dem i et stykke tid, i hvert fald indtil du kan komme hjem og virkelig vurdere skadens omfang og effektiviteten af ​​din reparation.

sandal with broken heel

Lim

Lim kan være en nødløsning til høj hæl. Du skal bruge noget stærkere end Elmer's lim, naturligvis, men der er andre muligheder derude: Superlim og skolim, for eksempel. Brug det gavmildt for bedst hold, men brug ikke så meget, at skoene bliver ubalancerede. Typer af lim, du kan bruge, inkluderer:

 • Krazy Glue: Krazy Glue virker på 30 sekunder og giver dig en hurtig reparation.
 • Superlim: Der findes mange typer Superlim, hver med deres egne egenskaber, såsom en let påførbar gel eller et stærkere, længere hold.
 • Sko-lim: Sko-lim kan hjælpe med at genopbygge eller reparere en beskadiget hæl.
 • Elmer's Værkslim til træ: Hvis din hæl og sålen er lavet af træ og holdes på plads med søm, kan du prøve trælim for at skabe en stærkere binding.

Relaterede artikler: Hvis du alligevel besøger en skoreparationsbutik for at købe lim, kan du også købe flere søm for de bedste resultater. Hvis hælen kun var limet før, og der ikke var brugt søm, skal du skrabe den gamle lim af, inden du sætter hælen på igen med ny lim. Det vil holde dine sko i samme højde og give en mere stabil base for reparationen.

Knækkede hæle

Du har måske haft en antydning af, at din hæl var ved at brække helt af. Måske ignorerede du, hvor løs den var, eller måske brækkede den af i ét hug. Uanset hvad er din sko nu i to dele.

Lim den knækkede sko sammen igen. Når du gør det, skal du justere hælen meget omhyggeligt.

Hvis du er væk hjemmefra: Hurtig løsning

Brug superlim. Det vil ikke være en langsigtet løsning, men hvis du er langt fra en skoreparationsbutik, vil det klare situationen. Grunden til, at superlim er så god til en hurtig hælreparation, er den hurtige tørretid; nogle limtyper kan have brug for at sætte sig i løbet af natten.

 • Skrab al gammel lim af hælen og skoen.
 • Hvis du har sandpapir, kan du grovslibe hælen og skoen for at få limen til at hæfte bedre.
 • Hvis hælen har synlige søm, inden du limer stykkerne sammen, skal du påføre lim på sømmene og samle stykkerne igen. Hvis du ikke limer sømmene sammen, vil de glide ud uanset hvor mange gange du sætter dem i.
 • Lim hælen fast på skoen. Hvis du kan bruge skolim i stedet for superlim, er det endnu bedre.
 • Når du har påført limen og ladet den tørre, træk i hælen og kontroller, om den har en stærk nok binding.
 • Hjemme: Gør det bedre

  Derhjemme er dine muligheder ikke meget anderledes end når du er ude og på farten. Du kan stadig lime hælen fast, men du har flere limmuligheder, hvis du kan lade den tørre natten over. Glem ikke at ru bidestykkerne op, som du vil sætte sammen, ved at slibe dem inden du påfører limen.

  Løse, vaklende hæle

  Ligesom med ødelagte hæle kan du reparere løse hæle med lim. Hent også nogle ekstra sko-negle og bank et par ind i hver hæl. Vær ikke kun opmærksom på den ødelagte, du skal have dem begge til at være afbalancerede af sikkerhedsmæssige årsager og for at mindske belastningen på dine led så meget som muligt.

  Nedslidte hæle

  Stilettohæle vil typisk slidt ned over tid. Du bliver nødt til at besøge en skomager for dette, men du behøver ikke betale dem for at reparere det, hvis du ikke vil. Hent blot hælstifter og sæt dem på begge hæle selv ved at følge anvisningerne på emballagen. Det er en overraskende simpel reparation.

  Mislykkede reparationer

  At vide, hvordan man reparerer en ødelagt eller løs hæl kan hjælpe dig med at spare tid og penge, eller det kan være nyttigt i en nødsituation. Hvis den højhælede reparation bare ikke vil holde, og du gerne vil beholde skoene, så tag dem med til en skomager. De kan rådgive dig om, hvorvidt skoene kan reddes, eller om det er tid til at købe nye.

  © 2023 LoveToKnow Media. Alle rettigheder forbeholdes.