Hvis du er som os, så elsker du at have dine hvide sko "rene og skinnende", og det kan nogle gange være svært, ikke sandt? Vil du gerne vide, hvordan man rengør hvide sko? Så se ikke længere, her er nogle simple tricks, du kan prøve derhjemme!

Hvad er mulighederne?

Der er så mange måder, du kan få dine hvide sko til at se ud som nye igen, og de fleste bruger almindelige husholdningsprodukter, som du forhåbentligt allerede har derhjemme!

1050-x-704pxLPTINDING_1024x1024.jpg?v=1630554190

Her er vores "go-to" rengøringshacks for at rense hvide sneakers, sandaler eller hæle:

  - Varmt sæbevand: God til at rengøre sko lavet af næsten ethvert materiale. Tilsæt ca. en teskefuld opvaskemiddel til en kop varmt vand og rør rundt. Brug en klud eller tandbørste til at gnubbe skoen forsigtigt, indtil den er ren. Tør evt. overskydende vand af og lad skoen tørre lufttørre i flere timer.

  - Bagepulver og hvid eddike: Godt til lærredssko, men virker også til andre skotyper. Bland en spiseskefuld varmt vand med en spiseskefuld hvid eddike og en spiseskefuld bagepulver sammen for at danne en pasta. Brug en tandbørste til at påføre pastaen på skoen i cirkulære bevægelser, og lad skoene derefter tørre i flere timer, inden du børster og ryster den tørre pasta af.

  - Stærkt fortyndet blegemiddel: En meget effektiv måde at rense stofsko på, hvis du gør det et godt ventileret sted, samtidig med at du beskytter din hud og øjne. Opret en rengøringsopløsning af en del blegemiddel og fem dele vand (at tilsætte for meget blegemiddel kan få dine sko til at blive gule), og arbejd det ind i skoene med en tandbørste i cirkulære bevægelser. Når du er færdig, skal du bruge en fugtig klud til at tørre opløsningen af og lade skoen tørre i mindst 5 timer.

  - Tandpasta: Du kan også prøve at bruge tandpasta (den hvide cremeagtige type og ikke en farvet gel). Påfør den på hele skoen i cirkulære bevægelser og fokuser på eventuelle stærke pletter. Lad det sidde i 10 minutter, før du tørrer det væk med et fugtigt håndklæde og gentager, hvis det er nødvendigt.

  1050px-x-704px-LPZULI_1024x1024.jpg?v=1630550593

  Hold dine hvide sko rene

  Når dine hvide sko ser friske ud igen, er her nogle nyttige tips til at hjælpe dig med at holde dem i den bedste stand:

   - Forebyggelse er nøglen: Stop pletter, før de opstår, ved at bruge en plet- og vandafvisende spray hvert par uger. Selvom du stadig skal give dem en god rengøring fra tid til anden, gør det det sværere for snavs og snavs at trænge ind i skoen. Vandafvisende midler er ikke ideelle til laksko, da det kan mindske glansen.

   - Spot rengøring: Gå efter eventuelle pletter eller pletter, så snart du lægger mærke til dem. Jo længere du lader dem sidde, jo sværere vil de være at fjerne.

   - Undgå vaskemaskinen: Selvom det kan være fristende at smide dine sko i vaskemaskinen, kan det skade dine sko og få dem til at ældes for tidligt (ej!). Hvis du har prøvet alt, men dine sko stadig ser en smule slidte ud, er det måske virkelig tid til at investere i et nyt par. For at lette smerten ved at sige farvel til dine gamle sko har vi sammensat et udvalg af skodesigns for at hjælpe dig med at finde dit næste yndlingspar hvide sko!