Hvide sko er en garderobe-essens. Dette alsidige fodtøj fungerer med næsten enhver type outfit, hvilket gør det til et ideelt valg til daglig brug. Men skrammer, pletter og snavs kan hurtigt få dine lyse hvide sko til at se triste og slidte ud efter blot få dage. Desværre er rengøring af hvide sko ikke så simpelt som at smide dem i vaskemaskinen og tørretumbleren, da dette kan beskadige sneakersne. For at hjælpe med at holde dit yndlings fodtøj friskt, har vi testet og godkendt disse strategier til, hvordan man renser hvide sko i en række materialer. Uanset om de er lavet af lærred, læder eller mesh, vil disse trin-for-trin instruktioner til rengøring af hvide sko (og snørebånd!) få dit fodtøj til at se ud som nyt.

Jacob Fox

Brug denne metode til at rengøre hvide stofsko (såsom Converse All Stars eller Vans sneakers) og holde dem pletfri.

Tandbørste

3 spsk. bagepulver

1 spsk. hvid eddike

Blødt klæde eller papirhåndklæde

Bleach-pen, hvis det er nødvendigt

Eraser-svamp, såsom Mr. Clean Magic Eraser

Undgå og fjern snørebåndene, så du let kan få adgang til alle dele af skoen. For at løsne store stykker skidt eller mudder, tag skoene udenfor og slå bundene sammen. Brug en tør tandbørste eller en lille børste med bløde børster til at skrubbe skoene og fjerne eventuelt resterende løst snavs. Sørg for at børste langs gummisålerne og yderkanten af tungen.

Jacob Fox

Bland bagepulveret og den hvide eddike sammen i en lille skål for at danne en pasta. Dyp tandbørsten i blandingen og påfør pastaen overalt på skoene, skrub blødt for at fjerne snavs og pletter. Lad blandingen hærde på skoene. Når det er helt tørt, børst større stykker af og tør resten af med en blød klud eller et papirhåndklæde. Til stædige pletter, der ikke vil give sig (fra græs eller blod, for eksempel), brug en bleach-pen på stederne og vent ca. fem minutter, før du vasker løsningen af med varmt vand og flydende vaskemiddel.

Jacob Fox

Brug en Mr. Clean Magic Eraser til at fjerne eventuelle skrammer eller striber af snavs på de hvide såler på skoene. Fugt svampen med vand og skrub rundt om alle sider af den gummiagtige sål. Fugt en ren klud eller et papirhåndklæde med vand og tør skoene af. Lad dem lufttørre helt, før du tager dem på.

Jacob Fox

Følg disse trin for at give dine hvide lædersko det friske-ud-af-boksen-look.

Tandbørste

Flydende opvaskemiddel

1 kop varmt vand

Eraser-svamp

Blødt klæde

Hvide papirhåndklæder

Efter at have fjernet snørebåndene, brug en tør tandbørste til at børste alt løst snavs af. Bland et par dråber opvaskemiddel i en kop varmt vand. Dyp tandbørsten ned i den sæbevandede og skrubb forsigtigt hele skoen.

Fjern eventuelle mærker eller pletter med en erasersvamp (som beskrevet ovenfor). Brug en fugtig klud til at tørre skoene af. Når du er færdig med at rengøre skoene, fylder du papirhåndklæder i hvidt ned i dem for at absorbere eventuel fugt inde i skoen og bibeholde skoens form, mens de tørrer. Sørg for, at de er helt tørre, inden du tager dem på.

Jacob Fox

Frisk dine hvide mesh-sneakers op med disse rengøringstips.

Tandbørste, 1 spsk. flydende vaskemiddel, varmt vand, blød klud, blegemiddelpen, erasersvamp, hvidt papirhåndklæder

Mesh er en delikat stof, der nemt kan rives eller beskadiges. Når du rengør hvide mesh-sko, skal du huske at bruge en blødere berøring end du ville med et mere robust stof som lærred. Brug en blød tandbørste med bløde børster til forsigtigt at børste alt overskydende snavs væk på ydersiden af skoene.

Tilsæt en lille mængde flydende vaskemiddel til en skål med varmt vand for at skabe en sæbeagtig rengøringsopløsning. Arbejd i cirkulære bevægelser og påfør rengøringsopløsningen på skoene med en blød klud. Skyl kluden i varmt vand efter behov, mens du rengør, så du undgår at sprede snavs eller pletter på tværs af skoene. Til hårdnakket snavs som græspletter eller indgroet snavs, brug tandbørsten og sæbevand, eller en blegemiddelpen, til at skrubbe det mesh-stof forsigtigt.

Når du skyller dine mesh-sko, undgå at nedsænke dem i vand, da dette kan beskadige det indvendige eller påvirke deres form. Brug i stedet en ren fugtig klud til at tørre ydersiden af ​​skoene af. Fyld dem op med hvidt papirhåndklæder for at hjælpe dem med at bibeholde deres form, og lad skoene lufttørre helt, inden du tager dem på.

Jacob Fox

Sådan kan du give dine hvide snørebånd en grundig rengøring.

For helt hvide snørebånd kan du bruge blegemiddel til at rengøre og blege dem. Husk at bruge gummihandsker til at beskytte dine hænder, når du arbejder med blegemiddel. Fjern snørebåndene fra skoene og læg dem i en hvid mesh-lingeriepose. Blød posen i en blegemiddelløsning i fem minutter (Clorox anbefaler, at der anvendes 3 spsk. blegemiddel til hvert gallon vand) og brug en lille tallerken til at holde posen nedsænket, hvis det er nødvendigt. Fjern snørebåndene fra blegemiddelløsningen og vask dem i vaskemaskinen med almindeligt vaskemiddel. Lad snørebåndene tørre naturligt.