"Angreb husholdningsrod med 10% rabat på kuraterede rengøringspakker eller sammensæt din egen."

Det er ikke nok at undgå giftig efeu blade. Giftig efeu stængler, rødder og bær kan alle sprede urushiol, den olieagtige harpiks, som forårsager hududslæt. Harpiksen kan vare på overflader i årevis, så selv hvis du tror, du undgik eksponering efter at have vandret gennem nogle planter, kan du få et udslæt senere, hvis olien stadig er på dine sko, haveværktøj, vandrestave og cykelrammer, for at nævne nogle få problematiske objekter. Nøjagtig rengøring af olien kan hjælpe med at reducere risikoen for utilsigtet kontakt senere.

Fjern dine sko, og lad dem blive uden for dit hjem eller lejlighed, helst på nogle aviser, før du går ind. Gem dem til rengøring senere.

Brug sæbe og varmt vand til at vaske dine hænder og arme. Jo hurtigere du gør det, jo mindre sandsynligt er det, at du vil udvikle et udslæt fra eksponering for harpiksen.

Brug Clorox® Desinficerende Wipes til at tørre eventuelle hårde overflader, der kunne have været udsat. Hold forsigtigt hver klud, så du kun rører ved én side af kluden, mens du rengører. Sko, vandrestave, støvler og cykelrammer - alle objekter, der potentielt var udsat for giftig efeu eller giftig eg - bør tørres rene.

wiping surface with wipes

Færdiggjorte trægulve, rustfri stål eller plastik haveværktøj kan også rengøres med Clorox® Desinficerende Wipes.

Tag tøjet af, som måske er blevet udsat, og vend det indvendigt, mens du går for at minimere kontakt med urushiol på stoffets yderside. Vasketøj i vaskemaskinen ved hjælp af et godt vaskemiddel og den passende blegemiddel for optimal rengøring. Vask dine hænder og arme igen efter at have startet vaskemaskinen.

Brug aldrig Clorox-produkter til personlig hygiejne. Clorox® Disinfecting Wipes er beregnet til brug på hårde, ikke-porøse overflader. Hvis du har brug for hjælp til at behandle en aktiv poison ivy-udslæt på din hud, så ring til din læge. Din læge kan hjælpe med at ordinere en udslætsbehandling, der er passende for dig.

Clorox® Disinfecting Wipes₁

Vil klude dræbe poison ivy-olie? Urushiol-olie er ikke-levende, så den bliver ikke dræbt. Den skal bare renses væk. Påstande om, at et produkt dræber en organisme, gælder kun for specifikke bakterier, vira og svampe, men ikke olie.

Kan jeg bruge klude til at behandle poison ivy? Clorox® Disinfecting Wipes kan bruges til at rense olie fra poison ivy, der kommer på hårde overflader, men bør ikke bruges til at rense hud. Brug i stedet sæbe og vand til at rense hud, der er udsat for urushiol-olie. Kontakt din læge for eventuelle sundhedsrelaterede spørgsmål eller behandlinger af poison ivy-udslæt.

Vil blegemiddel dræbe poison ivy på huden? Urushiol-olie er ikke-levende, så den bliver ikke dræbt. Påstande om, at et produkt dræber en organisme, gælder kun for specifikke bakterier, vira og svampe, men ikke olie. Clorox® Bleach må ikke bruges til at vaske eller behandle hud med en poison ivy-udslæt, og anbefales ikke til personlig hygiejne af nogen art. Kontakt din læge for hjælp til behandling af et poison ivy-udslæt.

Abonnér på tips og tilbud.