Drømmer du om at erobre bjergene og udforske de vilde stier med den perfekte vandrestøvle? Så er du kommet til det rette sted! I denne artikel tager vi dig med på en anmeldelsesrejse af Keen vandrestøvlerne. Uanset om du er en erfaren vandrer eller på udkig efter din første par, vil vi se nærmere på, hvorfor Keen Targhee II og Targhee III er blandt de mest populære valg på markedet. Med fokus på komfort, støtte, greb og holdbarhed vil du snart opdage, hvorfor disse støvler er elsket af både amatører og erfarne vandrere. Så spænd snørrebåndene og tag med os på denne spændende vandretur gennem Keen vandrestøvlernes verden!

Komfort

Targhee II giver en behagelig og støttende fornemmelse, hvilket er en stor del af årsagen til dens popularitet. Flere funktioner bidrager til komforten i denne model. Tungen er godt polstret, fodsengen føles afbalanceret, og den rummelige tåboks giver masser af plads til tæerne under lange nedstigninger, samtidig med at der er plads til sokker. Fodbeskyttelsen er bedre end nogen anden model i denne anmeldelse, med en kraftig gummibeskyttelse på tåspidsen og stive såler, der mindsker ubehag på stenet terræn. Vi ønsker dog, at fodsengen havde lidt mere svangstøtte, men ellers er det en behagelig sko. Anmelder Ross Robinson snører Targhees op efter frokost for at fortsætte vandreturen.

keen targhee ii hiking shoes men review - wherever your feet lead you, we want you to have the best shoes for...

Polstret tunge og afbalanceret fodseng

Tungen er godt polstret, hvilket giver ekstra komfort og forhindrer trykpunkter, mens fodsengen føles afbalanceret og støttende for fødderne.

keen targhee ii hiking shoes men review - reviewer ross robinson laces up the targhees after lunch to crunch...

Støtte til fødderne og beskyttelse mod ubehag

Targhee II tilbyder god støtte og beskyttelse til fødderne, med en kraftig gummibeskyttelse på tåspidsen og stive såler, der mindsker ubehag på stenet terræn.

Justerbar hælkappe for tilpasset pasform

Den justerbare hælkappe giver mulighed for en skræddersyet pasform, der kan stramme omkring hælen og skabe ekstra sikkerhed.

Vægt

Targhee II vejer 2 lb. 6,4 oz. på vores vægt. Nogle vandrere accepterer denne ekstra vægt på grund af den ekstra støtte, stabilitet og komfort, som denne model tilbyder under en tung oppakning. Dog, hvis du ikke har brug for, at dine vandrestøvler skal understøtte en belastning på over 30 pund, er der langt lettere modeller tilgængelige. Disse sko er en af de tungeste modeller, der er blevet anmeldt, men vi sætter pris på den solide støtte og komfort, de giver under længere vandreture.

keen targhee ii hiking shoes men review - we like the adjustable heel box allowed by the webbing system that...

Støtte

Mange vandrestøvler tilstræber hurtigere, lettere og slankere design, hvilket ofte betyder mindre støtte. Dette gælder ikke for Targhee II. Hvis du leder efter en fremragende støtte i dine vandrestøvler, er dette parret for dig. Den klarer sig bedre end næsten alle andre modeller i denne kategori.

Støttesål og stiv mellemsål

Torsion Stability ESS-skaften kombineret med den dobbeltdensitets mellemsål skaber en stiv sko. Den brede fodseng skaber en solid base for at skubbe fremad med hvert skridt. Den standard indlægssål i denne Keen-model er den mest støttende af alle testede sko. Den har en fleksibel forfod, men har en ekstra lag densitet fra hælen til fremre del af svangen for en stivere mellemsål. Det solide støttesystem giver noget af den højeste vægt i forhold til de andre modeller. Stive såler og fleksible forfødder placerer denne sko i front inden for stabilitet.

keen targhee ii hiking shoes men review - these shoes are one of the heaviest models reviewed, but we...

Greb

Mønsteret på sålen giver et stort kontaktområde, men af en eller anden grund klæber Targhee II ikke godt til alle overflader, som nogle konkurrenter gør. Den proprietære gummisål håndterer tørre granitflader fremragende og bevæger sig også på våde klipper med minimal glidning. Det unikke knoppemønster på sålen giver over gennemsnitlig trækkraft på varierede overflader.

Greb på tørre overflader og granit

Den proprietære gummisål er effektiv på tørre granitflader og giver en pålidelig trækkraft på disse overflader.

Greb på løs jord, mudder og sne

På ustabilt underlag som løs jord, mudder eller sne begynder denne model at glide og mister grebet. Det brede knoppemønster er ikke tilstrækkeligt til at bide sig fast på disse overflader.

Allsidighed

keen targhee ii hiking shoes men review - stiff soles and flexible forefeet lead this shoe to the front of the...

Den massive og klodsede Targhee II vinder ingen skønhedspriser, men den klarer både let og hårdt terræn med moderat oppakning. Den er velegnet til dagsture og backpacking. Modeller med smalere tåboks og mindre vægt er meget bedre til at øge tempoet på vandrestien. Løb føles forkert i Targhees. Det er ikke den sko, du vil have, hvis du blander noget løb ind i dine vandreture, og det kraftige udseende er en smule for meget til afslappet brug. Der er andre sko inspireret af løbesko, der er bedre egnet til en kombination af backpacking og trailrunning.

Vandbestandighed

Targhee II rangerer lavt i denne kategori. Skoene har en vandsøjletryk over gennemsnittet på 4,5 tommer, men den proprietære KEEN.DRY-membran klarede ikke vores vandtæthedstest. Efter to minutter under vand begyndte begge sko at lække. Højre sko blev mere påvirket og gennemvædede forfoden inden for fem minutter. Begge sko lækker omkring fjerde tå, hvor det syntetiske mesh møder læderet i den øvre del. Keen-støvlerne modstår vand, men de er ikke det bedste valg til vadeforhold eller når det regner.

keen targhee ii hiking shoes men review - the unique lug pattern on the outsole of the targhee ii provides...

Holdbarhed

Targhee II har et godt ry i vandreverdenen, men dette skyldes ikke holdbarheden. Ved afslutningen af vores testperiode var mellemsålen udsat og havde flere hak og bidmærker. Der var også nogle løse tråde, der stak ud fra læderoverdelen ved afslutningen af testperioden, hvilket ikke taler for kvaliteten af syningerne. Mange brugeranmeldelser af dette produkt nævner, at sålen delaminerer som det største problem. Efter vores testperiode bemærkede vi også, at mellemsålen begyndte at løsne sig fra læderoverdelen på nogle steder, skønt det kun var små anmærkninger på det tidspunkt. På sigt kan vi dog forestille os, at separationen vil fortsætte. Der er dog nogle gode kvaliteter ved denne model. Vi elsker beskyttelsen af tåboksen, som overgår alle andre modeller i robusthed. Overdelen består hovedsageligt af læder, som har vist sig at være et kvalitetsmateriale i utallige vandrestøvlemodeller. Vi tager side-om-side testning alvorligt. Her tester vi Juxt mod Targhee II i noget våd forårsjord.

keen targhee ii hiking shoes men review - burly, leather uppers are heavier but tend to last a long time.keen targhee ii hiking shoes men review - testing dry rock traction on some steep and slabby granite boulders...

Andre vandrestøvler at overveje

Mens Keen er et kvalitetsbevidst og robust mærke, er det ikke skoen for alle. Den er tungere sammenlignet med nogle af konkurrenterne og scorer lavere samlet set end nogle mere imponerende muligheder. Salomon X Ultra 4 Gore-Tex er markant lettere og scorer højere samlet set. Den tilbyder bedre trækkraft og vandbestandighed end Keen, samtidig med at den har samme komfort og holdbarhed. Hvis en letvægtssko er vigtig for dig, er Salomon sandsynligvis et bedre valg. Eller hvis du planlægger at gå på våde stier eller krydse bække, er Salomon markant mere vandtæt og bør være et bedre valg.

Salomon X Ultra 4 Gore-Tex

Lettere model med bedre trækkraft og vandtæthed. Ideel til dem, der ønsker en letvægtssko og har brug for bedre greb og vandbeskyttelse.

keen targhee ii hiking shoes men review - waterproof testing the keen's. despite having a waterproof lining...

Keen Targhee III Anmeldelse

Keen Targhee III er en opdatering af den kendte vandrestøvle til mænd. Jeg kunne godt lide, at den findes i en bred pasform, da jeg har haft svært ved at finde vandrestøvler, der passer til mine brede fødder. Her er nogle specifikationer for skoen ifølge KEENs hjemmeside: pris, størrelser, materialer, KEEN All-Terrain Rubber ydersål, farverne.

Behagelig pasform og ekstra bredde

Keen Targhee III tilbyder god komfort lige ud af æsken, uden behov for indkøring. Den brede pasform passer perfekt til fødder, der er brede ved tæerne. Jeg har aldrig haft problemer med knusning eller mine tæer, der rammer skoene ved nedstigninger. De får heller ikke mine hæle til at føles som om de svømmer i skoene. Jeg bruger Sole Sport-fodseng (rød) for at få støtte til mine meget flade svangbuer. De tilføjer lidt mere volumen i hælen (med en dyb hælkappe), men mine fødder har aldrig følt, at de var for højt løftede.

keen targhee ii hiking shoes men review - we take side-by-side testing seriously. here we are testing the juxt...

Godt greb og beskyttelse

Targhee III har en solid sål med god vejgreb og beskyttelse mod småsten eller ujævnheder. Løse sten synes at blive absorberet, og jeg føler mig godt beskyttet.

Problemer med stivhed omkring anklen

En mindre anke ved skoen er stivheden omkring anklen. Dette kan delvis skyldes, at jeg har tykke ankler, men jeg har ikke haft dette problem med de to andre par sko, jeg har prøvet. Det kan også skyldes, at jeg valgte en lavere model i stedet for en høj model, der kunne have givet bedre ankelstøtte. Jeg vil anbefale at prøve begge modeller og se, hvad der fungerer bedst for dig.

Tak for at have læst så langt!

Vi håber, at denne gennemgang af Keen vandrestøvlerne har været informativ og nyttig. Keen Targhee II er et pålideligt og populært valg, der giver god værdi for pengene. Trods visse holdbarhedsproblemer er den velegnet til backpacking og lange vandreture. Der er dog også andre gode alternativer, såsom Salomon X Ultra 4 Gore-Tex, der tilbyder bedre greb og vandtæthed i en lettere pakke. Husk at vælge den sko, der passer bedst til dine behov og terrænpræferencer. God tur!

keen targhee ii hiking shoes men review - keen continues to offer this great product at an affordable price...

Tak fordi du læste med!

Nu hvor du har fået indblik i Keen vandrestøvlerne, står du klar til at erobre vandreruterne med stil og komfort. Uanset om du er passioneret vandrer eller blot elsker at komme ud i naturen, er det afgørende at have de rigtige støvler på dine fødder. Keen Targhee II og Targhee III har bevist deres værd med deres komfort, støtte og pålidelighed. Så kom ud, udforsk naturen og oplev eventyret med Keen vandrestøvlerne!