Vi kan alle lide sko, der er skinnende rene, uanset om de er hvide, farvede eller i læder. Men efter gentagne gang iført, bliver sko beskidte, og på et eller andet tidspunkt vil du sandsynligvis skulle rengøre dem.

Men hvis du ikke renser dem korrekt, kan du risikere at beskadige dem. Så hvad er et sikkert og miljøvenligt rengøringsprodukt, der vil rengøre dine sko? Kan natron rense sko?

Ja, natron er et billigt, naturligt og let tilgængeligt produkt, der vil holde dine sko i perfekt stand, uanset om de er hvide, farvede eller i læder.

Jeg bruger natron på mine sko, og resultaterne taler for sig selv. Med en boks natron derhjemme vil du nemt kunne fjerne græspletter, ridser og snavs fra dine sko.

I denne guide vil du lære, hvordan du kan rengøre forskellige typer sko ved hjælp af dette fantastiske rengøringsmiddel.

Men først:

 • Hvad er natron?

Det alkaliske pulver kendes også som natriumbikarbonat. Nicholas Leblanc opdagede natriumbikarbonat, mens John Dwight og hans svoger, Dr. Austin Church, afslørede dets anvendelse i bagning. De to arbejdede hårdt på at annoncere dette produkt og dets alsidighed.

Det er ikke nyt, at næsten alle husstande i dag har en boks natron til forskellige formål i køkkenet og vaskerummet. Hvis du ikke har det, kan du overveje at få det.

Den eneste ingrediens, natriumbikarbonat (sodapulver), kommer fra tronastenen, en naturlig mineral. Stenen knuses til aske, der derefter fordamper og behandles for at fremstille natron.

Sådan kan du bruge natron til at rengøre beskidte sko

Det er almindeligt at finde et par hvide sneakers i mange menneskers garderober, især om sommeren, og det føles dejligt at have dem på. Du vil nyde hvert øjeblik i dine sko, indtil det bliver tid til at rengøre dem, hvis nogen spilder noget på dem, eller børnene træder på dem, og du skal fjerne pletterne.

Det er her, bikarbonaten kommer ind og bringer gnisten tilbage på dine elskede sko. Stoffet kombinerer godt med andre ingredienser og kan gøre dine sko skinnende rene.

Sådan rengør du sko med natron og eddike

At kombinere natron og hvid eddike fungerer perfekt til rengøring af dine plettede sko. Lad os se, hvordan dette fungerer:

  I en skål blander du en spiseskefuld hvid eddike og en spiseskefuld natron med varmt vand og rører grundigt, indtil blandingen danner en tyk pasta (du kan tilsætte en teskefuld natron, hvis blandingen stadig er flydende). Anvend derefter en gammel tandbørste til at sprede pastaen på skoens stof. Påfør ikke for meget tryk for at tillade pastaen at trænge ind i stoffet. Sørg for at dække hele ydersiden med pastaen. Skyl tandbørsten for at undgå, at pastaen klæber sig fast på børsterne, da du sikkert vil have brug for den igen til din næste rengøring. Placer skoene i direkte sollys, tæt på det solrige vindue eller i et godt ventileret rum, hvis du ikke kan have dem udenfor. Lad dem tørre, indtil du kan skrabe pastaen af med din negl. Tre til fire timer vil være nok. Til sidst klapper du sålerne af skoene sammen for at fjerne den tørre pasta, og bruger en ren børste til at fjerne eventuelle tilbageværende klumper.

  Sådan kan du rengøre hvide sko derhjemme

  De fleste sommersneakers består af hvidt lærredsstof. Det er sjovt og spil, indtil du træder ned i nyslået græs, mudder eller børnene træder på dem. Det kan efterlade dig med spørgsmålet: Kan natron rense hvide sko? Svaret er ja.

  Du kan få dine hvide sko til at blive lyse igen ved at bruge følgende procedure:

  • For at rengøre dem, skal du bruge en spiseskefuld natron, en halv spiseskefuld hydrogenperoxid (ikke et must), og en halv spiseskefuld varmt vand.

  Bland de tre ingredienser, indtil der dannes en tyk pasta, og brug din skuresvamp eller en gammel tandbørste til at påføre pastaen på dine sko, især på pletterne. Skrub pletterne i en cirkulær bevægelse og lad pastaen tørre i 30 minutter. Klask sålerne for at fjerne den tørre pasta og skyl skoene med rent vand. En ren svamp eller fugtig klud fungerer perfekt. Gentag processen, indtil alle pletter forsvinder.

  Sådan rengør du farvede sko med natron:

  • Kilder: Pexels

  Den blegningsvirkning, som natron har, gør det risikabelt at bruge til farvede sko, især sorte. Du kan dog stadig bruge det til rengøring. Her er nogle tips til at rengøre dine farvede sko:

  Start med at fjerne indersålerne og snørebåndene fra dine sko og spray dem med vand for at fugte dem. Bland lige store mængder natron og opvaskemiddel i en lille skål og lav en pasta. Brug en anden skål med opvaskemiddel, hvis du rengør mørkere sko. Brug en gammel tandbørste til at skrabe blandingen og rengør indersiden af dine sko. Brug almindeligt opvaskemiddel til de mørke dele for at undgå blegning. Hvis den lyse sål er plettet, kan du bruge blandingen. Lad skoene stå i en time for at lade rengøringsopløsningen virke effektivt. Skyl dine sko med rent vand. Du kan også bruge en mikrofiberklud til at fjerne pasten.

  Hvilke pletter fjerner natron?

  Natron er skånsom mod de fleste stoffer og fjerner de fleste pletter på dine sko, herunder:

  • Blodpletter
  • Fedt
  • Mudder
  • Opkast
  • Juicepletter
  • Hvor meget natron er nok til at rengøre sko?

  En til to spiseskefulde natron er nok til at rengøre en sko. Til større sko har du måske brug for mere natron.

  Er det okay at lægge sko i blød i natron?

  Ja, at lægge skoene i blød i natron natten over hjælper med at dræbe bakterier, der forårsager lugt.

  Sådan fjerner du lugt fra sko med natron:

   Nogle mennesker har fodsved, og den ubehagelige lugt i deres sko er pinligt. Det bedste er, at natron tager sig af både ydersiden og indersiden af dine sko. Ikke kun kan natron rengøre sko, men det fjerner også lugt fra dem, som det gør med fryseren.

   Følg de følgende trin for at fjerne lugten fra dine yndlingssko.

   Mål først to spiseskefulde natron og hæld det i hælen på din sko. Større sko kræver en yderligere mængde. Vipp og ryst dine sko for at sprede natronen på indersiden af dine sko. Bekymre dig ikke, hvis der er klumper og klumper i skoen. Alt hvad du har brug for, er tilstrækkelig mængde natron til dine sko. Lad pastaen sidde i skoen i et par timer, og hvis dine sko virkelig stinker, kan du lade dem sidde natten over for at absorbere og dræbe alle bakterier og lugte. Til sidst, ryst og bank den resterende natron ud i en skraldespand eller vask og ryst skoen. Restene af natron er ikke skadelige for dine fødder eller sko. Du kan ofte fjerne lugten fra dine sneakers, så snart de begynder at lugte. Men for dine lædersko skal du vente en måned, inden du fjerner lugten.

   Kan Bagepulver Rengøre Lædersko?

   Source: Pexels

   Svaret er ja. Bagepulver kan også fjerne ustubborn pletter på lædersko. For eksempel vil drysning af bagepulver på fedtpletter på dine lædersko fjerne dem og give dem et frisk udseende.

   Can-Baking-Soda-Clean-Leather-Shoes

   Du kan også bruge bagepulver til at fjerne lugt fra dine lædersko ved at drysse en eller to spiseskefulde ind i dine sko.

   En anden grund til at bruge bagepulver på dine lædersko er, at det har det rette PH-niveau, der ikke ødelægger eller misfarver dit læder.

   Kan Bagepulver Ødelægge Lædersko?

   Nogle typer læder er skrøbelige, og de hjemmelavede opskrifter til pletfjerning fungerer ikke godt for dem.

   Du kan bruge bagepulver til at fjerne lugt fra dine lædersko under forudsætning af, at du ikke bruger det regelmæssigt; en gang om måneden er nok. Bagepulver kan fjerne olien i læderet og beskadige det.

   Det er en kendsgerning, at bagepulver er et absorberende middel, og det kan tømme de olier, der holder dine lædersko i form. Femten minutter er nok til at deodorisere og rengøre læderprodukter.

   Bagepulverets alkaliske natur vil hjælpe med at fjerne pletter på dit favoritpar af lærredssko. Det vil også holde dine sko fra at lugte. Blandinger af eddike, opvaskemiddel eller brintoverilte vil også hjælpe med at rense dine sko. Nu har du svaret på spørgsmålet, Kan bagepulver rense sko?

   Når du bruger bagepulver på dine sko, skal du være tålmodig for at lade blandingen fjerne pletterne effektivt. Husk at bruge minimalt bagepulver på dine lædersko.

   Hvis du er interesseret i at lære, hvad andet bagepulver kan rense i dit hjem, kan du tjekke vores indlæg, Kan Bagepulver Rense Afløb?