Gå til en specialbutik, der sælger løbesko, for at finde den perfekte størrelse.[7]

Forskellige modeller af løbesko kan have stor betydning for både pasform og komfort.[8]

Nogle gange kan valget af materiale også have betydning for komforten. Dette kan undgås ved at prøve mange forskellige modeller i en fysisk butik.

Selvom det kan være billigere at købe sko online, er der intet der kan erstatte at prøve skoene på i fysisk butik.

Det forkerte valg af sko kan forårsage smerte, skade eller ubehag.[9]

[10]

2

Prøv skoene om eftermiddagen. Det lyder måske tåbeligt, men i løbet af dagen vil dine fødder blive hævede fra fysisk aktivitet. Ved at prøve skoene om eftermiddagen undgår du at købe en for lille størrelse. Du kan også overveje følgende:

  Prøv skoene efter en løbetur. På den måde kan du teste skoene i den størrelse dine fødder har, efter de er blevet hævede.

  Hvis du bruger indlægssåler eller andre former for støtte, så tag disse med i betragtning ved prøvningen.

  3

  Vælg skoene i en størrelse, der sidder godt til. Hvis du mærker tryk eller ubehag, sidder skoen sandsynligvis ikke godt.[11]

  I løbet af din løbetur vil dine fødder hæve sig i størrelse og sko, som er ubehagelige vil blive endnu værre, for hver mile der løbes, hvilket vil medføre unødvendigt ubehag.

  Bind skoene godt og gå rundt i dem for at mærke efter på pasformen. Hvis det er tilladt, så tag et par runder i butikken. På den måde vil du få en bedre fornemmelse af skoens størrelse.[12]

  4

  Overvej at købe sko, der er en halv størrelse større.[13]

  Fodens belastning og hævelse betyder, at de fleste løbere skal købe en sko, der er en halv størrelse større end deres normale skostørrelse. En god tommelfingerregel er at teste skoen ved:

  • Glid dit fodspids fremad i skoen.
  • Sæt en finger mellem din fod og bagsiden af skoen.
  • Sørg for en fingers bredde plads, så du undgår sko, der klemmer, når du når enden af din løbetur.
  • 5

  Spørg om skoens forskellige features.[14]

  En god løbesko kan være en dyr investering, så du vil måske undgå at betale ekstra for unødvendige features. Spørg den ansatte i butikken om features såsom:

  • Ventilation i skoen.
  • Formen eller konfigurationen af bunden af skoen.
  • Gennemsigtige dele som viser luftblærer til støtte.
  • "
  • 6

  Hold åbent sind. Selvom der er en sko, der ser perfekt ud for dig, og den har den rigtige farve, så lad ikke udseendet snyde dig til at købe en ubehagelig sko. Du vil tilbringe meget tid og svede meget i dine nye sko. Prøv mange forskellige sko og notér de par, der føles bedst.

  7

  Forespørg om specialisering inden for din skotype. Selvom du køber en specialsko, som f.eks. en stabilitetssko eller en bevægelseskontrolsko, er der yderligere specialisering inden for disse kategorier. For eksempel vil en stabilitetssko, der er velegnet til fremfodsstød, ikke være god til en hælstødder. Dem, der er tilbøjelige til skader, kan overveje maximalistrunningssko, som er beregnet til at reducere kraften af stød yderligere.

  8

  Gå dine sko til for at undgå vabler og øge komforten. Mens dine sko tilpasser sig dine fødder, og dine fødder tilpasser sig dine nye sko, vil der sandsynligvis være en lille friktion, der kan medføre vabler. Start med at gå kortere ture eller gåture i dine nye sko. På den måde løber du mindre risiko for at udvikle vabler. Nogle nyere undersøgelser har foreslået, at især for sports- og løbesko skal du være i stand til at tage dine nye sko på med det samme og føle dig komfortabel.

  9

  Spørg om og benyt dig af returneringspolitikker. Mange skobutikker tillader, at sko returneres op til en måned efter, du har købt dem. Hvis du efter nogle prøveture beslutter dig for, at dine nye sko virkelig ikke passer til dine fødder, så returner dem og find noget mere passende.