Uanset om du er en 'Sneakerhead' eller bare bruger sko funktionelt, kan de mange forkortelser i skoverdenen ofte være forvirrende - repræsenterer bogstaverne SE på skoboxen størrelsen? Henviser det til en bestemt type sko? Eller markerer det bare en farve eller et design? Hvad betyder SE, når det kommer til sko?

What Does SE Mean In Shoes

SE henviser til Special Edition-sko, der ofte er unikke designs og samarbejder, der fejrer en begivenhed, mindes en begivenhed eller hylder bestemte personer. SE-sko er generelt dyrere og sjældnere end almindelige sneakers og er kun tilgængelige i en bestemt tidsperiode.

Så hvor specielle er Special Edition-sko? Kan du få fingrene i dem i ethvert indkøbscenter? Lad os se på, hvad Special Edition, eller SE, sko er, og hvordan denne betegnelse påvirker tingene for dem, der gerne vil købe et par.

Hvad betyder SE i forbindelse med sko? Verdenen af mode stopper ikke ved, hvilke jeans du har på eller hvilken kjole du bruger; hvad vi beslutter at have på vores fødder er lige så vigtigt. Mange investerer masser af tid og penge i skosamlinger - og for mange er mangfoldigheden af ​​sneakers, der er tilgængelige i USA, en særlig spænding.

Så når du finder en begrænset eller særlig udgave sneaker, bliver det endnu mere spændende at tilføje den til din samling. Forkortelsen SE er måden, hvorpå du vil vide, at du har noget unikt i hånden, og de to bogstaver, der vises på æsken og prisskiltet, er en sikker måde at indikere, at dine forventninger kan være lidt høje. Med det sagt er Special Edition (SE) sko ikke for alle og kan ofte koste en del.

Men da SE sneakers og sko ofte produceres i begrænsede mængder eller i en bestemt periode, kan det være værd at bruge pengene for at få fat i dem, især hvis du planlægger at vise dem frem eller holde dem i perfekt stand som en del af en seriøs samling.

Lad os dykke ned i verdenen af ​​Special Edition-sko for at forstå bedre, hvordan de ser ud, hvilke fællestræk der er, og hvorfor Special Edition-sko er så eftertragtede.

Hvorfor er SE en vigtig term, når det kommer til sneakers? Brugen af ​​forkortelser og bogstaver på sko og sneakers hjælper købere med at identificere den unikke type sko, de køber, hvilket især er vigtigt for dem, der ser sig selv som samlere eller tager sko- og sneakermode alvorligt. Så hvorfor er SE sko så vigtige?

Nå, skoproducenter kan lide bilmærker eller endda restauranter kan lide at fejre visse begivenheder, gunstige lejligheder eller mindes betydningsfulde begivenheder. Uanset om det er en jubilæum for virksomhedens start, en mindelse om en vigtig person eller for at fremhæve en markant tid i historien, vil skoproducenter designe og producere special edition-sko for at fejre disse tider.

Special edition-sko er derfor anderledes end det normale og er normalt en engangsforeteelse med et tema, der ikke gentages. Deres unikke design gør dem lidt anderledes end en Limited Edition (LE) sko, fordi der er en forventet værdi for den plads, de har i produktlinjen.

Hvad adskiller en SE-sko fra resten af ​​sortimentet? Er der specifikke kendetegn, der vil hjælpe dig med at identificere en Special Edition udover mærkningen på æsken?

- Timing: Special Edition-sko udgives ofte på betydningsfulde datoer eller ved prestigefyldte begivenheder. Dette kan være til festlige sæsoner, for at fejre en bestemt sportssejr eller en kendt person. De udgives i en bestemt tidsramme og er normalt ikke en del af sortimentet.

- Sjældenhed: I modsætning til begrænsede udgaver er Special Edition-sko ikke permanent begrænset i antal. Dog produceres de i en bestemt tidsramme og er ikke til salg ubegrænset. Dette betyder, at de ofte kan være svære at få fat i, især for samlere. Special Editions fra tidligere år eftertragtes ofte af ægte entusiaster.

- Pris: Da disse er unikke og meget eftertragtede, er Special Edition-sko normalt ikke billige. De er måske ikke helt så dyre som Limited Edition-sko, der udgives i kun små mængder, men de vil generelt koste en del. Og da mange betragtes som samlerobjekter, stiger deres værdi med årene, og nogle SE-sko fra for et årti eller to kan kræve en betydelig investering!

- Status: Special Edition-sko er præcis, hvad navnet antyder - specielle, unikke og bemærkelsesværdige. Ved at være sjældne og ret dyre taler de til ideen om status. Dem, der er heldige nok til at få fat i sådanne unikke udgaver, har den ekstra fordel at blive betragtet med stor anseelse, og mange entusiaster rapporterer deres misundelse på fora.

- Unikke træk: SE-sko skal skille sig ud fra resten af sortimentet for at kvalificere sig som unikke. Og da der normalt er et tema, en billedmotiv eller en mindetid bagved, er Special Editions ofte helt anderledes end alt andet, der er tilgængeligt på markedet. Du vil ikke finde noget lignende inden for mærkets sortiment, og konkurrerende mærker vil sandsynligvis ikke kopiere designet.

- Emballage: For at gøre dem endnu mere eftertragtede har Special Edition-sko ofte skræddersyet emballage, der passer til temaet. Om det er en unik æske eller beholder, afhænger af mærket. Mange eksempler på unik emballage inkluderer håndmalede æsker, låsbare kasser, gennemsigtige genstande, der ligner et rumskib, eller et design inspireret af en iskugle. Dette gør dem endnu mere attraktive.

- Samarbejder: Special Edition-sko er kendt for ofte at have samarbejder med kendte personer, atleter eller andre virksomheder. Eksempler på partnerskaber inkluderer skoproducenten Nike, der udvikler SE-sko i samarbejde med Ben & Jerry's Ice Cream, LeBron James, Kobe Bryant, Kanye West og PlayStation.

- Samlerværdi: Special Edition-sko er meget samlerobjekter på grund af kombinationen af ​​alle ovenstående faktorer. Det er vanskeligt at finde nogen, der aktivt bruger SE-sko udenfor og ikke bekymrer sig om, hvordan dette påvirker produktet. De fleste SE-sko vil tilbringe deres liv i deres originale emballage og blive udstillet på grund af deres utrolige sjældenhed og udseende.

Lad os se på nogle af de sejeste SE-sneakers i de seneste år for bedre at forstå, hvorfor Special Editions-sneakers er så unikke. Alle disse sko opfylder de ovenfor nævnte kendetegn og mere:

[Listen af SE Sneakers opretholdes uændret]

Forskelle mellem SE- og LE-sko

Nu hvor vi har en bedre forståelse af, hvad en Special Edition-sko er, og hvad der gør den så eftertragtet, kan der være lidt forvirring omkring forskellen mellem disse og LE-sko. LE henviser til Limited Edition-sko, og ligesom SE'er betragtes disse ofte som den hellige gral i sneaker-verdenen. Men er de det samme?

Hvor Special Edition-sko kan ses som et supplement til det generelle sneakersortiment, er Limited Edition-sko meget sjældne. Special Editions holdes faktisk ikke i sortimentet for evigt, men bliver generelt tilgængelige i en sæson gennem forskellige butikker. På den anden side er Limited Edition-sko specifikt designet til events og bliver ikke tilgængelige i så stort omfang.

Ligheden mellem de to typer sko er deres formål: at være mindeværdige, som en hyldest eller for at markere en gunstig begivenhed. Special Edition-sko kan også indeholde Limited Edition-sko inden for deres sortiment. For eksempel kan et udvalgt antal enheder fra et Special Edition-sortiment have endnu flere unikke funktioner og skræddersyet emballage, hvilket gør dem til Limited Edition-ting.

Så hvor Special Edition-sko er sjældne, unikke og dyre, er Limited Edition-sko endnu mere sjældne - lanceret i meget, meget færre antal og generelt kun tilgængelige for de velhavende ved særlig bestilling. Limited Edition-sko er kendt for at blive solgt på auktion for hundredtusinder af dollars af ægte samlere.

Hvem køber SE-sko?

Mens alle kan købe Special Edition-sko (så længe de har budgettet), er ideen om Special og Limited Edition-sko blevet helt anderledes i løbet af de sidste par år. I dag er disse eftertragtede sko genstand for mange auktioner og søgninger, hvor sneakerentusiaster kæmper for at få fat på designs, de gerne vil tilføje til deres samlinger.

At samle sneakers er en seriøs forretning for Sneakerheads, som de godt kan lide at kalde sig selv, der investerer masser af tid og indsats for at udvide deres samling. Dette indebærer at undersøge de sko, de ønsker, finde dem og derefter forhandle prisen, som de mener, de er værd. Mange fokuserer på specifikke mærker eller temaer, mens nogle gør det for at støtte deres favoritberømtheder.

Uanset hvad er Special Edition-sko en god investering for dem, der samler sneakers, da de sandsynligvis vil stige i værdi i forhold til deres stand. Af denne grund bliver Special Edition-sko ofte opbevaret i deres originale emballage, forseglet og ubrugt. Dem, der vælger at fjerne dem og bruge dem uden omsorg i verden, gør det sandsynligvis for at prale af deres rigdom og bliver ofte set ned på af ægte Sneakerheads. I det mindste antyder dette, hvad entusiastiske forummer antyder.

Konklusion

Det er let at blive forvirret over skostørrelser og hvad alle de forskellige forkortelser betyder på siden af ​​æsken. Men når det kommer til SE, eller Special Edition-sko, er forkortelsen der for at informere dig om, at disse udgør en begrænset serie sko, der er sjældnere, mere eftertragtede og sandsynligvis dyrere end det almindelige sortiment. Mens Special Edition-sko kan have Limited Edition-sko som en del af deres sortiment, er der en forskel.

For mere information om fodtøj, se:

Hvad er B-bredde i sko? (Størrelsesdiagram og guide)

Hvad er D-bredde i sko? (Størrelsesdiagram og guide)

Hvad betyder 2E-bredde? (Størrelsesdiagram og guide)

Hvad betyder GS i sko? GS-størrelsesdiagram

Hvad betyder H i skostørrelse? (Størrelsesdiagram)