Tilmeld dig for aldrig at gå glip af en udgivelse

Der flyver så mange sneaker-termer rundt i sneaker-universet, at selv de mest stærkere skoforfattere ikke er bekendt med dem alle. Vi må indrømme, at det tog os flere år end ønskeligt at få styr på hele spektret og føle, at vi ved, hvad vi taler om, når vi henviser til sneaker-terminologi og dens mest nyttige gloser.

Hvor stammer de fra? Nogle fødes i sneaker-fora, nogle opfindes af sportstøjsmærkerne, der skaber sneakers, og nogle forklares fra utrolige subkulturer (f.eks. stammer 'OG' som akronym fra Crips-gadebanderne i det sydlige Californien, og som engang kun stod for "Original Gangster"). Med så mange kilder er det ikke underligt, at flertallet har svært ved at følge med.

For at hjælpe dig med at afkode nogle af de mest populære ord i sneaker-terminologi har vi udarbejdet en ikke-alfabetisk ordbog til din viden og nydelse. Fortsæt med at læse for at ruste dig med de fakta, du har brug for, for at begive dig længere ind i sneaker-universet end nogensinde før.

Her er listen over de mest vigtige sneaker-terminologier, du bør kende:

  • Generel Sneaker Terminologi

GR: GR står for "General Release." GR sneakers er dine AF1s, adidas Forums og New Balance 550s: sneakersne du kan gå ind i en butik og købe til detailpris. Hvis du vil blive meget teknisk, kan GR betyde enhver sneaker, der er udgivet til offentligheden, hvilket ville omfatte samarbejder. Men generelt, når folk siger GR, mener de sneakers, der er meget bredt tilgængelige.

OG: OG er sandsynligvis en af ​​de sneaker-termer, du har hørt før, den står for "Original" - selvom det som nævnt tidligere engang stod for "Original Gangster." Udtrykket OG kan bruges til at henvise til den tidligste udgivelse af en silhuet, en klassisk farve, eller en trofast omudgivelse.

PE: PE står for "Player Edition" eller "Player Exclusives." Ganske enkelt betyder det, at skoen er oprettet specielt til en bestemt atlet - typisk en basketball eller amerikansk fodboldspiller. Rigtige PEs er utrolig svære at få fat i, selvom nogle PEs senere er blevet udgivet til offentligheden.

Bred: Bred står for "Black and Red." Nogle af de mest populære udgivelser i sneaker-historie har været Bred farveveje, herunder Yeezy Boost 350 V2 "Bred" og Jordan 1 High OG "Bred." Udtrykket stammer fra Nike Air Jordan-linjen, selvom det som nævnt tidligere er blevet approprieret af sneakerheads til enhver sko, der er sort og rød.

WTB: WTB står for "Want To Buy" eller "Vil Købe". Denne forkortelse bliver brugt af samlere og sneaker-entusiaster, der søger efter et specifikt par sko. Du vil for det meste finde denne forkortelse i købe- og salgsgrupper.

WTS: WTS står for "Want To Sell" eller "Vil Sælge". Det er en populær forkortelse på genbrugsmarkedet for dem, der ønsker at sælge et par sko.

WTT: WTT står for "Want To Trade" eller "Vil Bytte". Hvis du kigger gennem et diskussionsforum for sneakers, er det sandsynligt, at du vil støde på denne forkortelse flere gange, efterfulgt af en liste over sneakers, personen er villig til at bytte med.

BNIB: BNIB står for "Brand New In Box" eller "Helt Nye I Kasse". Hyppige sneaker-sælgere bruger denne forkortelse for at informere købere om, at et bestemt par sko er ubrugte og vil blive sendt i deres originale kasse.

DS: DS er en meget almindelig sneaker-terminologi, der står for "Deadstock". DS-sko er helt nye udgivelser, der ikke længere kan købes uden for genbrugsmarkedet. Ligesom GR, har betydningen af deadstock ændret sig i løbet af årene. Det betyder teknisk set, at skoen ikke længere sælges af forhandlere, men det har ændret sig til at betyde helt nye sko, der aldrig er blevet brugt.

highsnobietys-glossary-of-sneaker-terminology-09

TTS: TTS står for "True to Size" eller "Sand til Størrelse". Denne forkortelse er relevant for sneaker-modeller, der giver den til tænkte brugeroplevelse, hvis du køber dem i din faktiske skostørrelse.

W: W står for "Women's" eller "Kvinder". Hvis navnet på en sneaker er markeret med W, er det vigtigt, at du husker at vælge din kvindelige størrelse og ikke din mands størrelse, når du køber skoen.

GS: GS står for "Grade School" eller "Folkeskole". Som du ville forvente, så er GS et begreb, der er knyttet til sneakers, der passer til børn.

PS: PS står for "Preschool" eller "Børnehave". PS-størrelser er typisk mindre end GS-størrelser, da de er beregnet til yngre børn.

TD: TD står for "Toddler" eller "Småbørn". Der er normalt lidt overlap mellem TD-størrelser og GS-størrelser, men TD-sneakers er normalt tilgængelige i mindre størrelser.

Nike Sneaker TerminologiSB: SB står for "Skateboard". Det er klart, at Niks SB-linje henvender sig til skateboardere. Hver silhuet - fra Nike SB Dunk til Nike SB Janoski - er designet med sporten i tankerne.

PRM: PRM står for "Premium". Nikes PRM-sneakers er en klasse over GR-sneakers, normalt fordi de er lavet af materialer af høj kvalitet og prydet med intrikate detaljer.

SP: SP står for "Special Project". Hvis SP pryder navnet på en Nike-sneaker, er skoen traditionelt konstrueret af premium materialer, oprettet af NikeLab-teamet eller er resultatet af et samarbejde.

NRG: NRG er en sneaker-termin, der står for "Energy". Nike reserverer NRG-terminologien til monumental, hype-værdige projekter, herunder Air Yeezy 2 og Union x Air Jordan 1.

QS: QS står for "Quickstrike". Hvis QS er inkorporeret i navnet på en Swoosh sneaker, vil skoene blive frigivet - eller blevet frigivet - i begrænsede mængder. Med dette i tankerne skal sneakerheads tænke hurtigt og handle hurtigt, når de forsøger at få fat i et par QS-kicks.

highsnobietys-glossary-of-sneaker-terminology-02

HS: HS står for "Hyperstrike". Par af HS-sneakers er sjældnere end QS-creps og kan derfor kun være tilgængelige hos Nike.

EP: EP står for "Engineered Performance". Sneakers, der falder under EP-paraplyen, er konstrueret med en praktisk, superholdbar gummi; derfor er Nike EP-sneakers ideelle til dem med en forkærlighed for naturen.

ACG: ACG står for "All Conditions Gear". Indført i 1991, beskriver akronymet ACG sneakers - og tøj i den forbindelse - der er passende for moderne eventyrere, der bevæger sig på forskellige terræner.

HTM: HTM står for "Hiroshi, Tinker og Mark" (Fujiwara, Hatfield og Parker, henholdsvis). Det berømte HTM-trio samles ofte for at kombinere deres færdigheder, viden og fantasi for at drømme op nye Nike-sneakers og forhøje klassiske Swoosh-adorned silhuetter. Selvfølgelig gør de dette med det formål at være innovative.

adidas Sneaker Terminologi

EQT: EQT står for "Equipment". Terminologien fra Three Stripes blev først brugt i 1991 til at beskrive sneakers, der fulgte princippet om, at formen følger funktionen, såsom EQT Support og EQT Cushion.

V: V står for "Version". V1 henviser til den første version af en silhuet, V2 henviser til den anden version osv. Man kan forvente at støde på denne særlige forkortelse, når man shopper den stadig udvidende adidas Yeezy-linje.

NSLTD: NSLTD står for “Insulated”. På tidspunktet for skrivning bliver denne særlige forkortelse kun brugt til at beskrive én adidas Yeezy-silhuet: den kontroversielle Yeezy NSLTD BT. Passende ser de super varme og behagelige ud.

RNNR og RNR: RNNR eller RNR står for "Runner". Indtil videre har terminologien udelukkende været brugt af adidas Yeezy til at betegne lifestylesilhuetter - herunder Yeezy Foam RNNR og Yeezy Knit RNR - der er perfekte at tage på for at klare ærinder.

SPLY: SPLY står for "Supply". adidas Yeezy-disciple vil være bekendt med denne terminologi, da "SPLY-350" udsmykker siden af ​​eftertragtede Yeezy Boost 350 V2-farvekombinationer som "Beluga", "Zebra" og "Semi Frozen Yellow".

highsnobietys-glossary-of-sneaker-terminology-04

MX og MXT: Selvom det endnu ikke er bekræftet, ser det ud til, at sneaker-termerne MX og MXT står for "Mix" og "Mixed". Disse terminologier er forbundet med adidas Yeezy farvekombinationer, der er karakteriseret ved deres swirlende æstetik - mønstre rige på marmor- eller rodet maling.

CMPCT: CMPCT - en anden tvetydig adidas Yeezy sneaker-terminologi - står formentlig for "Compact". Hvis dette er tilfældet, er Yeezy Boost 350 V2 CMPCT enten opkaldt efter dens sokkelignende pasform eller det faktum, at den let kan opbevares takket være dens usammenhængende, fleksible design.

Husk at tjekke vores udvalg af de bedste sneakers at tilføje til din rotation, og tag et kig på de bedste online sneaker butikker i verden.