Har dine sko en ubehagelig lugt, når du tager dem af? Du er ikke alene! Desværre er dette en almindelig problemstilling og er temmelig ubehageligt, især når du sover i andres hjem; den frygtede stank dukker op, fylder hele miljøet, og skam tager over.

Uanset hvor rene dine fødder er, ender bakterier og fugt med at forårsage dårlig lugt i sko. Da de vokser uhindret på fødderne, selv om de ikke genererer sundhedsproblemer, forårsager de organiske syrer, der hedder methanethiol, propanoic og isovalerinsyre, og derved opstår råd.

Hvis du lider af denne irriterende situation, fungerer almindelig rengøring ikke, og du er interesseret i at vide, hvordan man fjerner dårlig lugt fra sko med eddike let, hurtigt og billigt, så læs videre. I denne artikel viser vi dig, hvordan du kan udnytte dette økologiske produkt til at fjerne denne plage én gang for alle og hvad man kan gøre for at forhindre dens optræden.

Hvorfor lugter sko dårligt?

Den største årsag til, at sko har en lugt, der ligner rådne kål, skyldes den organiske syre methanethiol, som blev diskuteret ovenfor. Husk på, at fødderne har flere svedkirtler end noget andet område af den menneskelige krop, og selvom sved i sig selv ikke har nogen lugt, har dette sure produkt af bakteriel affald det.

bad smelling vinegar footwear

Derfor, jo mere fugt forårsaget af naturlig sved fra fødderne, jo mere tilbøjelige sko er til bakterieproliferation og jo mere et frugtbart miljø for disse stankfremkaldende indtrængere.

Hvordan fjerner man lugt fra sko med eddike?

Hvid eddike er et naturlægemiddel, der bredt anvendes i en lang liste af husarbejde. Det fjerner rust fra jern, fjerner skala fra glas og spejle, fjerner tyggegummi fra tøj, renser afløb og er endda ideel til at bekæmpe mugne lugte fra næsten ethvert stof. Og på denne lejlighed er det ingen undtagelse.

Dens syrekomposition (eddikesyre og æblesyre) og desinfektions- og svampedræbende egenskaber gør den perfekt til at stoppe og eliminere alle spor af dårlige lugte. Inklusive dem der genereres af akkumuleringen af svampe, bakterier og fugt fra fødsved, især om vinteren, når vi bærer lukkede sko i lang tid.

Så ja, det er muligt at bekæmpe ekstrem svedtendens i fødderne og eliminere alle spor af stank. Du kan gøre det med rensning, mad eller æblecidereddike (den mest anbefalede). Dette er de 3 mest effektive metoder til at neutralisere skolugt med eddike uden at vaske dem.

spray shoe vinegar vinegar bad odor

Eddike- og vand spray

Når pestilensen er for meget fastgjort til det interne stof i skoen, er det ikke tilstrækkeligt at lufte dem ud af rummet hele natten, det er nødvendigt at anvende andre teknikker. Dette er et ideelt tiltag for hurtigt at sætte en stopper for skolugten og uden at bruge for mange penge.

Forbered en blanding af lige dele vand og hvid eller æblecidereddike.

Hæld blandingen i en spraybeholder og ryst godt. Spray indersiden af ​​skoene efter brug og lad dem lufttørre i et par timer.

Note: For en mere mærkbar og varig virkning er det bedst at vaske skoen (inden og uden) og derefter anvende denne teknik.

Hjemmelavet eddike og bomulds luftfrisker

Udover at kontrollere stank, er eddike i stand til at regulere pH på huden. I dette tilfælde vil du lave din egen hjemmelavede skoluftfrisker. Ja, seriøst! Se hvordan du gør det:

  eliminate footwear pestilence vinegar cotton wool

  Impregner et par bomuldsbolde med eddike (blød dem ikke op, bare gør dem våde). Indsæt dem i skoen.

  Lad dem stå natten over, så bomuldet kan absorbere ubehagelige lugte. Hvis det er nødvendigt, gentag processen.

  En tillægsbonus: Hvis du vil bekæmpe dårlig lugt og også vil gøre duften behagelig, tilsæt et par dråber essentiel olie af dit valg til bomuldet dyppet i eddike.

  Eddike og gasbind

  Hvis du ikke har gasbind, er det stadig muligt at bruge et stykke blødt stof, du ikke længere bruger. Det er en simpel og praktisk metode, du kan bruge hvor og når som helst.

  Fugt stykket gasbind eller stof med eddike (det skal være vådt, men ikke dryppe så vi undgår at beskadige skoen). Når du har fugtet materialet, gnider du blot den overfladisk indvendigt, fra hælen til tæernes spids (med større fokus på dette område, hvor mest fugt akkumuleres), siderne og vristen.

  bad shoe odor vinegar vinegar gauze

  Husk ikke at gnide eller klemme gasbindet for hårdt, så væsken ikke spilder inden i skoen.

  Endelig luft skoen i 10 til 12 timer.

  Sådan fjerner man dårlig lugt i sko med hvid eddike: Endelige anbefalinger

  Ud over regelmæssig sko-rengøring og lugtbekæmpelses-teknikker er det vigtigt at overveje andre foranstaltninger for at forhindre skolugt:

  • - Vedligehold god fodhygiejne: Vask godt med sæbe mellem tæerne, langs sålen og sørg for grundigt at skylle og tørre efter badning.
  • - Brug ikke sokker mere end én gang: Især hvis du har trænet eller har gået i sko hele dagen.
  • - Brug aldrig sko uden sokker: Dette vil forhindre, at det indre stof og indersålen absorberer sved og fugt, der produceres af varme fødder, især hvis du sveder meget i dette område.
  • - Udskift indersålerne fra tid til anden: Normalt er en gammel og slidt indersål årsagen til, at lugten bliver ved med at dukke op, selvom de rengøres og holdes pæne.

  Og sørg for på hver enkelt at efterlade skoparret i sollyset i et stykke tid, så det tørrer og ikke lider af fugt. Prøv disse tricks og forebyggende foranstaltninger, og sigfg farvel til dette pinlige og uønskede uheld!