Fjern eventuel fastsiddende snavs. Hvis dine sko er særligt snavsede, kan du starte med at tage dem udenfor og ryste dem for at løsne større stykker snavs eller mudder. Hvis du lader for meget mudder sidde på skoene, vil det tage meget længere tid at få dem rene. Sørg for at ryste skoene udendørs, så du ikke laver en masse snavs indenfor. Du kan endda bruge en smørkniv eller nøgle til at skrabe fastsiddende mudder ud af rillerne i skoen.

Brug en tør børste til at fjerne løst snavs. Før du begynder at skrubbe gummidelene på dine sko, skal du starte med at børste eller skrabe alt det løse snavs væk. Jo mere du fjerner med en tør børste, jo mindre snavs vil du skulle håndtere, når du først laver din rengøringsopløsning. Du behøver ikke at bekymre dig om at skrubbe for meget, for hvis snavset ikke kommer fri hurtigt, vil det løsne sig, når du først begynder at bruge rengøringsopløsningen.Brug en tør børste som en tandbørste, men undgå stålbørster, da de kan beskadige gummisålerne på dine sko.

Bland en del natron og en del vaskemiddel. Afhængig af hvor meget du skal rense, behøver du sandsynligvis ikke meget natron eller vaskemiddel. Begynd med at blande en spiseskefuld af hver i en lille skål grundigt. Du kan altid tilføje mere af hver ingrediens, hvis du finder ud af, at du ikke har lavet nok. Natronen vil fungere som et slibemiddel for at hjælpe sæben med at fjerne snavs og snavs. Undgå at bruge vaskemidler med blegemidler. Hvis dine sko ikke er super-snavsede, kan du også bare bruge varmt vand med et par dråber opvaskemiddel.

Skub gummidelen med din rengøringsopløsning. Brug din børste til at påføre blandingen af natron og vaskemiddel på gummidelen af dine sko og skrub det ind. En cirkulær bevægelse med børsten er ofte den mest effektive måde at fjerne snavs og skidt på.

Du kan måske ønske at undgå at bruge denne rengøringskombination på stoffet på dine sko, da natronen kan være vanskelig at skylle grundigt af. Du kan lave en separat blanding af bare vaskemiddel og vand for at rengøre stofdelen af dine sko.

Brug en anden svamp eller klud til at skylle gummidelen grundigt. Når du har skrubbet rengøringsblandingen grundigt ind i sålsiderne på dine sko, skal du tage en anden ren klud eller svamp og lægge den i rent vand. Skub på den gummi, og skyl den med hver tur, indtil hele blandingen er skyllet væk.

Undlader du dig at fjerne alle rengøringsmidlerne, kan det få gummiet til at se misfarvet ud. Ydermere kan det gøre dine sko meget glatte og farlige.

Tør skoen helt. Når du har skyllet alle sæberesterne af skoen, skal du bruge et rent håndklæde til at tørre gummiet, før du tager skoene på igen. Når du har tørret skoen, vil du have en bedre fornemmelse af, hvor godt rengøringsmidlet virkede, og du kan gentage processen på dette tidspunkt, hvis det er nødvendigt.

Hvis skoene er våde, kan de begynde at lugte. Våde sko kan også være farlige at have på, så sørg for, at de er helt tørre og uden sæberester, før du tager dem på.

Fyld en pande med mindre end en tomme vand. Find en pande, der er stor nok til at kunne rumme skoene, og fyld den med nok vand til kun at dække gummisålerne. Sørg for, at vandet er lunken og rent uden snavs eller affaldsstoffer.

Husk, at når du lægger skoene i vandet, vil vandstanden stige. Om nødvendigt kan du suge én sko af gangen.

Tilsæt opvaskemiddel til vandet. Når vandstanden er ca. korrekt, skal du tilsætte en lille smule mildt opvaskemiddel til vandet og blande det godt. Opvaskemidlet er vigtigt for at få effekt af blødningen, da vand alene sandsynligvis ikke kan fjerne genstridigt snavs.

Hvis du bløder hvid gummi på hvide sko, kan du endda vælge at bruge en meget lille mængde blegemiddel i stedet for opvaskemiddel.

Lad gummiet trække i nogle få minutter. Lad gummien på din sko bløde i vandet og lad det trække i nogle få minutter. Dette bør give det tid til at nedbryde enhver genstridig snavs og gøre det lettere at skrubbe det sidste snavs af gummiet.

Sørg for, at kun gummiet bløder i vandet. Du kan vælge at lade skoene bløde endnu længere end 15 minutter, hvis de er meget beskidte.

Brug en skrubbebørste til at fjerne alt resterende snavs. Efter at gummiet har stået i blød et stykke tid, skal du tage skoene ud og bruge det sæbevand, der er tilbage, til at skrubbe eventuelle resterende snavs af gummiet på skoen. Undgå at bruge en stålbørste, da det kan beskadige skoen.

Om nødvendigt kan du bløde skoene igen efter dette trin. Hvis du bruger en blegemiddelløsning, kan du måske ønske at bære handsker for at undgå mulige hudirritationer.

1

Fjern først snavs og mudder fra gummiet. Neglelakfjerner kan gøre en glimrende job med at fjerne misfarvning og endda snavs fra gummidelene på dine sko, men det er ikke et godt valg, hvis dine sko er dækket af mudder eller er en anden farve end hvid. [12]

Du kan ønske at vaske gummidelene på dine sko med en af de andre metoder, før du bruger neglelakfjerner på ridser.

Brug ikke neglelakfjerner på kludedelene af skoen.

2

Sæt en vatrondel i neglelakfjerner. Mens du kan bruge en række ting til at påføre neglelakfjerner på gummisålene på dine sko, kan vatrondeller tendens til at være den bedste størrelse og form for nemt at rense siderne af dine gummisåler og andre små stykker gummi. [13]

Du kan ønske at bære handsker, når du håndterer neglelakfjerner.

Du vil sandsynligvis have brug for mere end én vatrondel, hvis skoene er beskidte.

3

Skru eventuelle ridser væk. Ved hjælp af de neglelakfjerner gennemblødt vatrondeller, begynd at skrubbe væk eventuelle ridser på gummisålerne. Ved at gøre dette kan du finde, at hele området, du skrubber på, bliver en lysere hvid nuance end resten af sålen, som du endnu ikke har renset. [14]

Skru alle væsentlige ridser væk, før du går videre til at rense hele sålen.

Du kan blive nødt til at bruge mere end én vatrondel på nogle virkelig hårde ridser.

4

Rens resten af sålen med neglelakfjerner. Når de væsentlige skrammer og pletter er fjernet fra skoens sål, skal du køre vatrondeller gennemvædet i neglelakfjerner langs hele sålen og skrubbe, når det er nødvendigt, for at rense hele området helt. [15]

Penny Simmons

Hvis du ikke rengør hele sålen, vil visse dele stadig se misfarvede ud i forhold til de lysere hvide farver, som du opnåede på områderne, som du allerede har skrubbet på. reklame

Tilføj nyt spørgsmål Spørgsmål

Hvordan renser du hvide gummisåler?

Penny Simmons Skoplejespecialist

Penny Simmons er en skoplejespecialist og grundlægger af Penny Loafers Shoe Shine Company Inc. i Toronto, Canada. Med mere end 25 års erfaring specialiserer Penny sig i sko rengøring og pudser. Penny tilbyder skopudsning til særlige begivenheder, kiosker i Toronto's undergrundsby, The PATH, og drop-off services. Penny Loafers Shoe Shine Company driver også den ældste skopudser salon i Canada. Penny Loafers Shoe Shine Company er blevet vist i Best of The City - Toronto Life, Saturday Night Magazine, National Post, Globe & Mail og Toronto Star.

Vil dette også virke på støvler?

Ja. Så længe støvlerne ikke er helt af stof, bør metoderne virke perfekt. Sørg blot for ikke at gennembløde dem.

Spørgsmål

Hvordan renser jeg gummi på mine sko, hvis der er mudret på det?

Community Answer

Skrap alt den mudrede del af skoen af og spray resten af med vand. Følg derefter denne vejledning.

Se flere svar Stil et spørgsmål

Annonce

Denne artikel blev samarbejdet om af Penny Simmons. Penny Simmons er en skoplejespecialist og stifter af Penny Loafers Shoe Shine Company Inc. i Toronto, Canada. Med mere end 25 års erfaring har Penny specialiseret sig i sko rengøring og skinnende. Penny tilbyder skopudsning til specielle begivenheder, kiosker i Torontos underjordiske by, The PATH, og drop-off tjenester. Penny Loafers Shoe Shine Company driver også det ældste skopudseri i Canada. Penny Loafers Shoe Shine Company er blevet vist i Best of The City - Toronto Life, Saturday Night Magazine, National Post, Globe & Mail og Toronto Star. Denne artikel er blevet set 523.828 gange. Medforfattere: 19

Penny Simmons

Opdateret: 24. oktober 2022

Kategorier: Udvalgte artikler | Sko pleje

Print

Send fanpost til forfattere Tak til alle forfattere for at have skabt en side, der er blevet læst 523.828 gange.