Med sommerens opstart kommer solskin, varme temperaturer, baghave spil—og sved, masser af sved, fra top til tå. Og disse varme fødder fører hurtigt til stinkende sko. Bakterier på dine fødder ernærer sig af sved og producerer et biprodukt med en stærk duft, som er svær at fjerne, når den først er der. Heldigvis er lette løsninger for at undgå stanken inden for rækkevidde. Åbn dit skab og undersøg dit spisekammer for at blande en af disse opskrifter, der vil eliminere stinkende skam for godt.

1. Rengør stinkende sko med bagepulver

Bagepulver har mange superkræfter, hvoraf neutralisering af ubehagelige lugte er blandt de vigtigste. Hæld simpelthen lidt i dine sko og lad dem sidde natten over. Pulveret vil opsuge overskydende fugtighed, mens du sover, og efterlade dine sko rene og tørre om morgenen. Hvis du ønsker en friskere duft, kan du overveje at blande et par dråber æterisk olie med bagepulveret, før du fylder dine sko. Bare husk at tømme bagepulveret i skraldespanden den følgende dag—det eneste, der er værre end stinkende fødder, er at efterlade et pulveriseret spor efter sig!

Når du har suget overskydende fugt op, kan du fremstille et par hjemmelavede deodoranter, som du kan putte i dine sko mellem brug. Fyld et par sokker (eller fødder, som er skåret fra nylonstrømper) med bagepulver og knyt enderne af hver. Du kan endda fylde sokkerne med kattegrus; lavet til at tackle langt mere fornærmende lugte, vil det fungere vidundere for dine sko.

2. Fjern lugten fra dine sko med avispapir

Overraskende nok kan morgenavisen tjene som en effektiv måde at slippe af med lugt i dine sko. Prop en generøs mængde krøllet avispapir ind i hver sko - det vil hjælpe dine sko med at tørre hurtigere ved at absorbere ekstra fugt, og dermed eliminere alle bakterier, der følger med. For at få en dejlig duft kan du dryppe et par dråber vanilje på avispapiret først; om morgenen vil dine sko ikke kun være fri for deres funky duft, men faktisk også dufte friskt.

Foto: fotosearch.com

3. Vask sålerne i vaskemaskinen

Til mere genstridige stinker, skal du gå til vaskerummet. Tag sålerne ud af dine sneakers og kør dem igennem vaskemaskinen med et læs håndklæder. (Hvis du vil vaske hele skoen, skal du fjerne snørebåndene og lægge skoene i en pudebetræk, før du smider dem i vaskemaskinen.) Lad dem lufttørre i en dag eller to, før du bruger dem igen.

How to Clean Smelly Shoes - Washing Machine

Lugter de stadig? Så læg kun sålerne i en eddike-vand opløsning i et par timer og lad dem lufttørre under en varmeapparat eller et solrigt sted.

Mens du implementerer en eller alle disse metoder, begræns også brugen af dine yndlingssko til hver anden dag, eller kun en gang hvert par dage. Dette vil sikre, at de har tid til at tørre fuldstændigt ud, hvilket vil mindske opbygningen af ​​bakterier. Begynd at indarbejde disse løsninger i din hverdag, og du vil blive overrasket over den forskel, de vil gøre for at holde dine sko friske og rene.